web analytics
Categories
izvedena dela

Poslovni prostori v Krškem 2

S preprostimi prostorskimi ukrepi smo nekdaj temačne pisarne preoblikovali v živahno delovno okolje.

Ključni izziv projekta prenove je bilo zagotoviti pregledno, sorazmerno svetlo, a obenem individualizirano delovno okolje za inženirje večjega podjetja v Krškem. Prenovljeni prostori se nahajajo v zelo globoki, za pisarniško dejavnost nenamensko zgrajeni industrijski stavbi. V temni sredini stavbe se izgublja velika količina sicer uporabnih prostorov.

Z uporabo svetlih materialov na stropih in tleh smo obodno svetlobo pripeljali globje v sredino, robne pisarne so prav tako v celoti zastekljene. Posamezna delovna mesta so razkošno dimenzionirana. Četudi inženirji delajo skupaj v istem prostoru, imajo posledično za svoje delo dovolj prostora, da ni občutka utesnjenosti in poseganja v osebni ali delovni prostor.

Preko celotne ureditve prostora se križajo in prepletajo motivi oblog iz vezane plošče, lakiranega mediapana in pohištvenega linoleja. Le-ti, ne glede na namen pohištva in njegovo lego v prostoru, prehajajo iz barve v barvo, iz vertikale v horizontalo in s tem različne ambiente in vsebine spenjajo v neločljivo celoto.

Avtorji projekta: BLENKUŠ Matej, CIMPERMAN Katja, PEČEK Anja

Drugi inženirji:Lisec Mitja, Repanšek Peter
Izvedba:GIC Gradnje d.o.o.
Fotografija:Cerjak Urban