web analytics
Categories
izvedena dela

Prenova smučarskega apartmaja na Krvavcu

Drobna intervencija v srčiki slovenskega alpskega turizma.

Z nakupom hotelskega apartmaja tik pod krvavškim smučiščem si je naročnik želel zagotoviti dostopnost in bližino enega najbolj priljubljenih slovenskih smučišč. Ker je površina apartmaja skromna, zgolj 24 m², družina pa s svojimi štirimi člani povprečno številčna, je bil največji izziv zasnove poskrbeti za funkcionalnost, primerno zasebnost, a hkrati tudi udobje celotne družine. Nastala je zasnova, kjer so ležišča na pogradih razvrščena v vrsto in zastrta z zaveso. Karakter vagonskega spalnika se spogleduje z domačnostjo alpske koče. Osrednji prostor ostaja jedilna miza, v njeno bližino je postavljena kuhinjska niša. Kopalnica je premaknjena v vstopni del prostora.

Strop, stene in tla so obloženi z večkrat lakirano krtačeno smrekovino. Robustnost, a hkrati senzorična taktilnost enotne obloge prostor apartmaja optično poveča, obenem pa izpostavlja njegov neposredni stik s človeškim telesom skozi dotik, bližino in izkustvo vsakodnevne uporabe.

Doživetje dneva in noči zimskih počitnic v apartmaju se prepleta med potovanjem z avtodomom in gostovanjem v brunarici alpskega sredogorja. Nedoločenost, a hkrati izjemno opredeljena identiteta poskrbita, da majhen prostor skozi intimo doživetja preseže svoje geometrične omejitve.

Avtorja projekta: BLENKUŠ Matej, FLORIJANČIČ Miloš

Sodelavec:Fischer Knap Jerneja
Leto projekta:2002
Leto izvedbe:2003
Nagrade, objave: Članek Na Krvavcu, objava v domači publikaciji, Revija Ambient, #58, avtor članka: Mateje Medvedič, str. 82 -85, april, 2005

Članek Ponujajoči se odgovori izbire, objava v domači publikaciji, Revija Hiše, #21, avtor članka: Lucija Stupica, str. 106 – 108, junij, 2004